Helaas kan ik momenteel geen nieuwe opdrachten aannemen.

  

Al het werk wordt gedaan met een stitch-regulated, APQS professionele longarm machine. Op de machine wordt door mij, Wendy Janssen genaaid met de allerhoogste precisie en zorg. Ik werk in een schone studio, er wordt niet gerookt, er zijn geen huisdieren.

Ik ben gespecialiseerd in quilten uit de vrije hand.

Net zoals er eindeloos veel variaties zijn in het patchwork, zijn er oneindig veel mogelijkheden om uw quilt te doorstikken. Het uiteindelijke uiterlijk van uw quilt wordt mede bepaald door het patroon, het garen en de tussenvulling. Daarom is het quilten van uw top geen confectie.


Dit zijn de mogelijkheden:

Rand tot randpatronen: Hierbij wordt de hele quilt in één patroon doorgestikt. Deze manier van quilten is bijzonder geschikt voor intensief patchwork. Het quilten is enigszins ondergeschikt aan het patchwork. Naar smaak kan dit in een eenvoudig tot heel intensief patroon. Voor de borders kan een ander patroon gebruikt worden.

Heirloom of custom quilten: Een uniek proces, afhankelijk van uw wensen wordt uw quilttop uit de vrije hand bewerkt tot een echt erfstuk! Mijn specialiteit is het quilten van antieke patronen zoals veren en krullen. Uw patchwork is uniek, waarom dan niet het quiltwerk. Ik werk niet met een computergestuurde machine, dat maakt ieder design uniek. De prijzen zijn afhankelijk van de intensiteit van het quiltwerk ofwel de uren die er aan besteed worden.

Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden, kijk daarom verder in het foto-album op Pinterest, op mijn Blog, of op Facebook.

Graag maak ik met u een afspraak en verzorg ik het maatwerk waar uw werkstuk recht op heeft. Meld uw quilt tijdig aan om lange wachttijden te voorkomen.

 

Uw quilt laten rijgen kan ook!
 

Een quilt rijgen is toch nog altijd een flink karwei. Hoe heerlijk is het om dat uit te besteden? Door technische problemen kon ik lange tijd geen rijgservice aanbieden op de longarm naaimachine. Daar is nu verandering in gekomen!

Het is vanaf nu mogelijk om uw quilt te laten sandwichen bij quiltstudio Patch & Stitch in Weert. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het 3 meter lange frame van de longarm naaimachine en de professionele grote zus van de MicroStitch, de MicroTach. Daarmee wordt om de zeven cm een klein (slechts 4 mm!) maar sterk kunstof nietje door de drie lagen geschoten. De nietjes houden de quiltlagen op de plek totdat ze gequilt worden.

Prijs is €15,- per vierkante meter (minimum order 2 meter). De wachttijd is veel korter dan voor het quilten, binnen twee weken kunt u aan de slag.

 

Prijzen

Prijzen quilten (per 1-12-2018)  
Indien de oppervlakte van uw quilt kleiner is dan 1 m2 is de minimale prijs voor het quilten de prijs van 1 m2
   
Rand tot rand patroon, vanaf € 40,-- per m2
Custom quilten, vanaf € 75.--per m2
   
Prijzen garen (ongeacht het aantal kleuren)  
Superior Rainbows/Lava 100% polyester 35/3 multicolour € 6,50 per m2
Superior So Fine 100% polyester multicolour 40/2 € 6,50 per m2
Superior So Fine 100% polyester effen 50/2 € 4,- per m2
   
Extra werkzaamheden  
Apart borderpatroon (incl. 2x opspannen) € 30,--
Stitch in the ditch toeslag (alleen bij custom quilten) € 30.--
Afwerkbies machinaal aanzetten met Franse hoek € 9,00 per meter
Afwerkbies machinaal aanzetten + met de hand onzichtbaar tegenzomen € 20,00 per meter
Tunnel meestikken € 7,50
Tunnel meestikken + met de hand tegenzomen € 17,50
Extra werkzaamheden € 30,-- per uur
Rush order toeslag 25% 

Een goede voorbereiding geeft een beter resultaat.

Hoe beter een quilt top is voorbereid, hoe mooier het eindresultaat. Om een prachtig resultaat te garanderen wil ik u vragen op onderstaande punten te letten:

 • Zorg dat alle naden goed vast zitten 
 • Knip losse draadjes af, het is jammer als u ze ziet zitten achter lichte stoffen 
 • Controleer of de borders niet bobbelen. 
 • De quilt mag niet geregen, gespeld of getacked te zijn.
 • Zorg dat de quilt top, de tussenvulling en de achterkant stof haaks zijn en rechte zijkanten hebben, anders is het heel lastig ze op het frame van de machine te spannen. Dit kan plooitjes in het quiltwerk veroorzaken. 
 • Liever nog geen kralen, hangertjes of knopen op de quilt naaien, dat kan later beter. 
 • Zorg dat de top goed gestreken is, de naden naar een kant of open. Strijk ook de achterkant met eventuele zomen open geperst. 
 • Naai bij patchwork borders of randen schuin van draad, een voetje breed langs de quilt. Dit geeft meer stabiliteit en voorkomt het openspringen van de naden en bobbels. 
 • Geef een eventuele bovenkant van de quilt of achterkantstof aan. Bijvoorbeeld met een memoblaadje dat u op de quilt speld. 
 • Ook de keuze voor de achterkant stof is belangrijk! Bonte stof geeft een interessantere achterkant dan effen stof. Wanneer u geen naden in de achterkantstof wilt kunt u bij mij terecht voor dubbel brede achterkantstoffen. 
 • Lakens en bedovertrekken zijn ongeschikt als achterkant. Door de hoge draaddichtheid kan de machine steken overslaan en dat is niet mooi. 
 • Wanneer u achterkantstof aan elkaar stikt, graag even de zelfkant afsnijden. 
 • U kunt zelf voor tussenvulling zorgen. Merkloze en lage kwaliteit tussenvulling kan niet gebruikt worden. We zouden beiden teleurgesteld zijn van het resultaat. Ik heb vele tussenvullingen op voorraad. Kijk op deze website voor de mogelijkheden en scherpe prijzen. 
 • Door het quilten “krimpt” de achterkantstof en tussenvulling, afhankelijk van de intensiteit van het quilten. Daarom moet de achterkantstof en tussenvulling aan alle kanten minstens 10 cm langer en breder zijn dan de quilt top. Dus voor een quilt van 150x180 cm moet de achterkant ten minste 170 x 200 cm zijn.


 

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Over quiltstudio Patch & Stitch

In het Limburgse Weert is quiltstudio Patch & Stitch gevestigd. Een gezellig klein bedrijf waar alles draait om patchwork en quilten.
U kunt bij Patch & Stitch terecht voor "antieke" stoffen, bijpassende garens, achterkantstof en de grootste collectie tussenvullingen van Nederland! Er is ook een ruime sortering fournituren en leuke quilt-hebbedingen.
U bent van harte welkom bij Wendy Janssen-Camp, bij quiltstudio Patch & Stitch.

Openingstijden

Maandag van 10.00 tot 17.00 uur
Dinsdag gesloten
Woensdag van 10.00 tot 17.00 uur
Donderdag van 10.00 tot 17.00 uur
Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

Elke laatste zaterdag en zondagmiddag in de maand, van 13.00 tot 17.00 uur

Contactgegevens

quiltstudio Patch & Stitch
Boerhaavestraat 25a
6001 AV Weert

t: 0495-531848
e: patch-and-stitch@home.nl

kvk: 14111234
btw: NL154674187B01

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel software